úterý 23. srpna 2016

Návštěva knihovny 1

Krásné úterý! Konečně vykouklo sluníčko a já jsem se rozhodlo navštívit naší městskou knihovnu. Do knihovny chodím už ráda od malička. Má na tom největší zásluhu moje maminka, která mě do knihovny brala už jako malého prcka a já jen uchváceně hleděla na police vyrovnaných knih, které se pro mě tenkrát vypínaly až ke stropu. Je to pro mě posvátné místo, kde se mluví šeptem a nikam se nespěchá. Chodím tam jako mnozí lidí do svatyní nebo do kostela. Je to místo, kde si odpočinu, naberu novou energii a můžu na chvíli relaxovat. Starosti a spěch nechám venku před dveřmi a zase si je vyzvednu až budu odcházet. 
Naše městská knihovna byla před nedávnem přestěhovaná do nových zrekonstruovaných prostor. Architektům se zde povedlo vytvořit krásné místo, které na své facebookové stránce opěvoval i Lukáš Hejlík po akci Listování. Slibuji, že chystám nafotit i fotky z knihovny a připravit nějaký speciální knihovní článek. 
A teď už k tomu co jsem si z knihovny odnesla domů :-). 


Celkem jsem si odnesla šest knih. A vůbec nevím, kdy budu mít čas na jejich přečtení. Každopádně všechny vypadají úžasně a moc se na ně těším. Pokud to na fotce špatně vidíte, tady je jejich malá rekapitulace:
1. Co mě naučil tučňák - Tom Michell 
2. Zeď vzpomínek - Anthony Doerr
3. Hausfrau - Jill Alexander Essbaum
4. Budoucnost - Dmitry Glukhovsky
5. Ztracená říše - Clive Cussler 
6. Záhadné muzeum - Eléa Baucheron, Diane Routex


2 komentáře:

  1. Jak popisuješ, knihovna je oáza. S nostalgií vzpomínám na ty doby, kdy jsem chodila do městské knihovny a knihy jsem si vybírala přímo z regálů. Pak jsem přišla do většího města, začala chodit do vědecké knihovny a většinu knih si musím dopředu objednat a vydají mi ji u pultu, takže žádné seznamovaní se s obalem :D Ale zvykla jsem si a přijde mi to praktické.
    Budoucnost jsem četla, je to poněkud zdlouhavé, a i když jsem o té knihy čekala víc, některé myšlenky jsou zajímavé a varovné.

    OdpovědětVymazat
  2. Do knihovny chodim rada,ale preci jen mam rada neomezenou dobu na cteni a vraceni knizek do sve knihovnicky :D
    Katy

    OdpovědětVymazat