čtvrtek 5. listopadu 2015

Moje knižní přání 1

Rozhodla jsem se na blogu založit novou rubriku  - Moje knižní přání. Asi není třeba vysvětlovat co bude součástí rubriky. Neustále vychází velké množství knih, které toužím vlastnit, podle mě se jedná o příjemný druh závislosti. Ačkoliv kdybych ho realizovala v plné míře, bydlely by knihy doma a já spala venku :D. Vedle nově vycházejících knih, co mi padly do oka se v rubrice určitě budou vyskytovat i knihy starší, které dříve mému zraku unikly. Doufám, že i pro vás bude článek inspirativní :-). 

VIDOŘÁD




Udělali z nás zloděje. Je načase ukrást, co nám patří.
Paige Mahoneyové se podařilo utéct ze šeolského zajetí, ale tím všechno teprve začíná: mnoho přeživších uprchlíků je nezvěstných a ona se stala nejhledanější osobou v Londýně.
Scion upřel na Bledého snílka své vševidoucí oko; vidopáni a vidopaní městských gangů dostanou pozvání na vzácné setkání Sněmu nepřirozených. Jaxon Hall a jeho gang Sedm pečetí jsou připraveni získat pozornost, ale vztahy mezi jasnovidci kazí staré nevyřízené účty a za každým rohem číhají temná tajemství.
Pak se začnou ze stínů vynořovat Refájci. Ale kde je Strážce? Paige se musí z doupěte u Sedmi ciferníků dostat do spisovatelské čtvrti Grub Street a proniknout do tajných camdenských katakomb, dřív než bude osud londýnského podsvětí zpečetěn.


První díl, Kostičas, jsem četla před rokem. Často jsem se setkávala s negativními ohlasy mezi čtenáři, ale mě se prostě líbil. Četla jsem venku na zastávkách autobusu i přes mrznoucí ruce, děj mě naprosto pohltil. Od obálky přes postavy až po zápletku to byla kniha přesně pro mě. Vidořádu jsem se nemohla vůbec dočkat. Jediné nad čím váhám je, v jaké podobě si mám knihu pořídit. Původně jsem chtěla koupit ebook, protože jsem často na cestách a ebooky jsou mými častými společníky. Na druhou stranu bych nerada přišla o možnost pohladit tu krásnou obálku a cítit tíhu knihy v ruce. 

RUDÁ KRÁLOVNA

Chudobou sužovaní Rudí jsou prostí občané žijící pod krutovládou Stříbrných, špičkových válečníků s božskými schopnostmi. Sedmnáctiletá Mare Barrowová patří mezi Rudé a bere to jako fakt, na kterém se nikdy nic nemůže změnit. Podaří se jí získat práci ve Stříbrném paláci, uprostřed těch, které z duše nenávidí. A rychle odhalí, že navzdory barvě své krve dostala do vínku také jednu vražednou schopnost. Takovou, která může ohrozit a svrhnout vládu Stříbrných. Ale se sílou je nebezpečné si zahrávat. Kdo může v tomto světě rozděleném krví vyhrát?

Rudá královna má dokonalou obálku, jednoduchou, ale pro mě uhrančivou. Pro přečtení anotace si čím dál tím víc myslím, že je to YA přímo pro mě. Asi začnu psát Ježíškovi :D. 

Zdroj: oficiální anotace

3 komentáře:

  1. Obě knihy mám také v plánu :D Přeji, ať se k nim dostaneš :)

    OdpovědětVymazat
  2. Krásný výběr knížek. :) Já se moc těším na Rusou královnu, zatím jsem bohužel ale nečetla Kostičas, takže Vidořád je zatím mimo mě.

    OdpovědětVymazat
  3. Na Rudou královnu se také nesmírně těším!

    OdpovědětVymazat