úterý 5. ledna 2016

Moje knižní přání 2

Je tady nový rok a nakladatelství nám na leden chystají pěknou nadílku nových knih. Nevím jak vy, ale já jsem si jako předsevzetí dala jich přečíst letos co nejvíce. A na jaké knihy vycházející v lednu mám zálusk?

PŮLNOČNÍ KORUNA

Celaena se stala královou bojovnicí a má za úkol pro něj dělat tu nejšpinavější práci. Ovšem sama dobře ví, že král je mimořádně krutý a jeho chování ovládá tajemné zlo. Proto se snaží odhalit jeho tajemství, ale přitom mu nezavdat příčinu, aby ji podezíral. Rozehrává tak smrtelně nebezpečnou hru, v níž jde nejen o její život, ale i o život všech jejích přátel. A jedné noci se stane to, čeho se nejvíce obávala a co její živit rozmetá na kousky.

Touto zprávou mě nakladatelství CooBoo velmi potěšilo. První díl, Skleněný trůn, jsem četla vloni a přesto, že jsem od knihy čekala něco trošičku jiného, příběh se mi nakonec líbil. Hlavně se autorce povedl napínavý konec, díky kterému chtě, nechtě prostě další díl musíte mít, 

DÍVKA, KTERÁ NIKOMU NECHYBĚLA
Je parné léto a komisař Van Veeteren už se nemůže dočkat dovolené. Dokonce má jisté plány s jistou dámou. Jenže právě v té době se z dívčího tábora tajemné náboženské sekty ztratí jedno z děvčat. A nedlouho po něm druhé.

S  touto knižní novinkou letos v lednu přichází nakladatelství Moba. Mobu mám velmi ráda, protože mě vždy překvapí novým autorem, který přináší skvělé příběhy. Přiznám se, že tu téhle novinky mě především zaujal název. Ale po přečtení anotace kromě skvělého názvu čekám i skvělý příběh. 

Teď mám na seznamu dvě knihy, které už vyšly v roce 2015 a já se po nich budu muset při nejbližší příležitosti poohlédnout. 

MĚDĚNÁ RUKAVICE
Callum Hunt má o školních prázdninách o čem přemýšlet. Šokující zjištění o své minulosti z úst nepřítele všech mágů není něco, co by se dalo jen tak hodit za hlavu, a kromě toho se musí vypořádat i s napjatým vztahem s otcem (který ho možná chce zabít) a svým domácím mazlíčkem Pohromou, který je shodou okolností Chaosem posedlé vlče. Po návratu do druhého ročníku Magisteria se problémy ještě kupí; spolužáci si od něj drží opatrný odstup a Callum se jim ani nediví. Vše vyvrcholí krádeží Alkahestu, magické rukavice, která – pokud padne do špatných rukou – může způsobit katastrofu…

Knihu vydalo nakladatelství Yoli a je to druhý díl série Magisterium. První díl Železná zkouška byla hodně často připodobňována k Harry Potterovi, takže jsem si jí jako věčný čekatel na dopis z Bradavic musela pořídit. Bohužel mi na ni stále nevychází čas a trpělivě na mě musí čekat na polici. To nic nemění na tom, že druhý díl zaručeně musím mít. 

TRHLINA V ČASE
V úvodním svazku cyklu shakespearovských adaptací pro třetí tisíciletí přenáší autorova krajanka Jeanette Wintersonová motivy tohoto divadelního evergreenu do soudobého vystresovaného Londýna a do města New Bohemia na neklidném americkém Jihu. Její verze příběhu nazvaná TRHLINA V ČASE proplétá klukovské přátelství s mamonem a snobismus s výdobytky počítačových technologií, díky nimž se i sám Čas stává právoplatným hráčem a vysílá na scénu třeba divotvorný automobil z filmu Návrat do budoucnosti. Zásluhou autorčina dlouholetého zájmu o poetiku cestování časoprostorem zvýrazňuje nové uchopení látky nejen devastující účinky zaslepené zloby, ale i kouzlo lásky a ctnost trpělivosti.

Na tuto poslední knihu jsem přišla až dnes. William Shakespeare patří k mým největším oblíbencům, tak nechápu jak možné, že kniha dočista unikla mé pozornosti. Kniha je adaptací na Zimní pohádku, což je jedno z posledních autorových děl. V rámci této edice se v budoucnu budeme moci těšit i adaptace např. od Jo Nesbo nebo Gillian Flynn. 


A NA JAKOU KNIHU SE TĚŠÍTE VY? 

8 komentářů:

  1. Na Půlnoční korunu a Měděnou rukavici se taky moc těším :) A Trhlina v čase taky nevypadá špatně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Navíc Půlnoční koruna má opět nádhernou obálku :-)

      Vymazat
  2. Púlnočnú korunu/Korunu z temnoty by som si chcela už strašne prečítať :D. Som strašne zvedavá aké to bude, no cítim v kostiach, že sa mi to bude páčiť :D.

    OdpovědětVymazat
  3. S prvni druhou treti souhlas. Must read :) Tu posledni vubec neznam :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Narazila jsem na ní úplně náhodou :-). Dneska jsem si donesla Rudou královnu z minulých knižních přání :-)

      Vymazat
  4. Já se těším na první :3 a ta poslední vypadá zajímavě :o :) máš moc hezký blog! Jenom si přidej pravidelné čtenáře :)
    PS: budu ráda, když se koukneš na můj blog ♥ :)
    http://fandombeforebloodcz.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky se jí už nemůžu dočkat :-). Moc děkuji :-)

      Vymazat